Hozzávalók:
5 személyre:
30 dkg penne tészta
1 fej lilahagyma
3 evők olívaolaj
30 dkg gomba
20 dkg brokkoli rózsa
5 db közepes paradicsom
20 dkg eidami sajt reszelve
Kevés margarin az edény kenéséhez
Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony
1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó)
1 doboz sűrített paradicsom
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal jól elkeverjük, majd félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Eközben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját (nem fontos lehúzni, de a paradicsom héja elkészítés után zavaró lehet az ételben), majd nyolc részre vágjuk mindegyiket.
Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal.
Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük.
A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót tálalhatunk mellé.
Egyszerű elkészíteni, a mediterrán diéta midnen összetevőjét tartalmazza, és nagyon ízletes. Kiváló választás vegetáriánusoknak. Jó étvágyat kívánok!