A Campari szülőhazája Olaszország. Színe rubintvörös, megjelenése extravagáns, íze szokatlan különleges, íze kesernyés, mégis azonnal megnyeri mindazok tetszését akik megkóstolták. A Campari igazi étvágygerjesztő ital. Megalkotója Caspare Campari fiatal kora óta azzal kísérletezett, hogy a gyógynövények erejét beépítse a mindennapi étkezésbe. Így jutott el a később róla elnevezett Campari megalkotásához. Az általa megalkotott italba nyolcvannégyféle gyógyfű és gyökér kivonatát keverte, s maga is elcsodálkozott, hogy az így elkészített ital milyen jó hatással van az étvágytalansággal küszködőkre.
A Campari az olaszok olyan nagyon becsülték, hogy amikor a Milánói Scalát ünnepélyesen megnyitották, Victor Emanuel olasz király királyi rangra emelte.
A Campari népszerűségének titka talán abban rejlik, hogy a megfelelő hőfokon kínált kesernyés ízű ital kifejezetten hűsítő hatású, ráadásul soha nem tompítja el az utána fogyasztott étel ízét, zamatát. A Camparit 4 fokos hőmérsékleten szabad felszolgálni. Mivel étvágygerjesztő mindig csak kis mennyiségben decinként kínáljuk. Szesztartalma alacsony, ezért nyugodtan lehet keverni narancslével és szódavízzel. Amennyiben valamilyen más itallal keverjük a Camparit, ügyeljünk arra, hogy mindig megfelelő pohárba szolgáljuk fel és a díszítésről se feledkezünk meg. Díszítéshez narancskarikákat használjunk.
A Camparit a nap bármely szakaszában kortyolgathatjuk nemcsak akkor mikor nincs étvágyunk. Rendezvényeken, baráti összejöveteleken vendégfogadó italként is használhatjuk, de akár koktélt is keverhetünk belőle.
CímkékCampari étvágygerjesztő gyógyhatás ital koktél narancslé
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hideg, banános narancsleves
A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …