A mai torta őse egy tízezer fős esküvőre készült. Azóta művészetté fejlődött a torták készítése, így igazi csodák közül lehet válogatni. Az esküvői torta története szerint a híres hadvezér, Nagy Sándor több tízezer katonája házasodott össze perzsa nőkkel Perzsiában. Az ünnep tiszteletére a kenyeret dióval, mandulával, mézzel, és ánizzsal ízesítették, a tetejét pedig mézbe mártott rózsával díszítették. Ez a desszert lett később az esküvői torták alapja.
Az esküvői tortát legtöbbször az esküvői csokorhoz harmonikusan illesztve választjuk ki, ennek megfelelően ha az esküvői csokor krém, és rózsaszín árnyalatú, akkor a legjobb választás az esküvőre a krémszínű tortacsoda lesz, melyet egy elegáns rózsaszín árnyalatú masni tör meg. Amennyiben a fő domináns szín az esküvőn a rózsaszín, akkor ezt a tortán is láthatóvá tehetjük. Késztessünk rózsaszínű pipacsot, amit eddig még senki sem látott, és tetessük a tortára, pl. marcipánból. Az esküvőn minden ehhez fogható elképzelést valósággá lehet tenni, így egyszerűen elegáns, és különleges lesz. A bohémabb stílust képviselő menyasszonyok álma nem más, mint egy bohém esküvői torta. Egy bohém rózsacsokor az esküvői tortán tökéletesen illik majd a menyasszonyhoz. A rózsaszínű rózsacsokrot kiegészítheti a krém, vagy halvány bézs árnyalatú torta alapszíne. Ha pedig esküvői tortáról van szó, akkor nem is beszélhetünk másról, csakis emeletesről. Általában három, vagy négy egyforma magasságú szint helyezkedik el egymáson, felfelé csökkenő méretű körökben.
Címkékemeletes torta Esküvő esküvői torta harmonikus marcipán torta
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?
Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …