Jó kérdés, hogy ha pálinka, és esküvő, akkor milyen fajtát válasszunk, ami az alkalomhoz leginkább illik. Mézest, esetleg ágyast, vagy hagyományos ízeket? Jó a kérdés, a válasz pedig rendkívül egyszerű, hiszen mindegy. Bátran bízzuk az ízlésükre a választást. A pálinka önmagában is különleges, amit csak fokozni tudnak az alkotók például méz hozzáadásával, amitől még különlegesebb lesz, aszalt gyümölccsel pedig még gyümölcsösebb. Aki nem tudná, a mézes pálinka az a fajta, amihez mézet adnak, az ágyas pedig, amihez gyümölcsöt. Az újraéledő pálinkakultusz régi-új márkákat is létrehozott, amelyek a régire építve új ízekkel gazdagítják a palettát. Ezek egyike biztosan jó választás az esküvőre, a minőségre pedig nem lehet panasz. Az ágyas pálinkák különlegessége, hogy literenként tíz kilogramm gyümölcsből készülnek, és hónapokig gyümölcságyon érlelődnek, hogy aztán magukkal vigyenek néhány szemet az üvegbe is. Méltán tehetjük fel ezek után a kérdést, hogy miből is készül az az ágy? Az ágyas szilvapálinka friss szilvaágyon, az aszalt szőlő pálinka mazsolaágyon, az aszalt ágyas pálinka pedig kajszibarack, fekete cseresznye, szilva, mazsola, és alma vegyes aszalt gyümölcságyon nyeri el telt, gyümölcsös ízét.
A pálinka kínálásakor tisztában kell lennünk azzal is, hogy hogyan ajánlott azt fogyasztani. A pálinka 18-20 fokos hőmérsékleten mutatja meg igazi ízét. Nem szabad hűtve szervíroztatni, mert úgy elbújnak az ínycsiklandó gyümölcsös ízek, és illatok. Az italt alul öblös, felül keskenyebb, tulipán formájú pohárból kínáljuk, mert így az ital koncentrálódik, és könnyebben érezhető. Egy fogyasztási tanács a profiktól, a pálinka-mesterfőzőtől: a jó pálinka zamata megérdemli, hogy lassan, kortyolgatva fogyasszuk el.
Címkékágyas pálinka Esküvő gyümölcspálinka köszöntő mézes pálinka pálinka
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?
Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …