A pincében, garázsban, pajtában és egyéb fedett helyiségben való zöldség tárolásnak számtalan hasznos előnye van, többek között az is, hogy a tárolt zöldség félékhez könnyebben hozzáférhetünk, mint a veremben, prizmában tároltakhoz. sajnos a modern házak pincéi, garázsai stb. olyan jól szigeteltek, hogy tárolásra kevésbé alkalmasak. Legtöbb esetben az a baj, hogy a hőmérséklet nagyon magas, a levegő pedig száraz. Ilyen helyiségekben a zöldség gyorsan elveszíti a frissességét, elfonnyad, kiszárad. A legtöbb tárolásra kerülő zöldségféle ugyanis fagypont körüli hőmérsékleten tárolható a legjobban, néhány közülük viszont a fagypont alatti hőmérsékletet is elviseli, pl. a vöröshagyma, póréhagyma, a petrezselyem, a pasztinák, a bimbóskel és a kelkáposzta. Ezeket átfagyás után – ha lassú és egyenletes a felmelegedés – tovább tárolhatjuk, illetve károsodás nélkül fogyaszthatjuk. Amilyen mértékben emelkedik a tárolótér hőmérséklete, olyan mértékben rövidül meg a tárolási idő és növekszik a tárolási veszteség. Fedett térben a ládákon kívül, juta és papírzsákokban is lehet zöldséget tárolni. Fólia zsákban csak rövid idei tárolhatók a zöldségek, mert a rothadás veszélye igen magas. A pincében, kamrában és más hozzáférhető helyen tárolt zöldségeket a tél folyamán ellenőrizzük, válogassuk át, a romlottakat, sérülteket távolítsuk el. A gyökérzöldséget a pincében vagy garázsban vagy más helyiségekben homokra fektetve rétegezzük. A lerakott sort leszórjuk homokkal, majd újabb sor gyökeret rakunk rá úgy, hogy egymással ne érintkezzenek.
Címkékfedett helyiség garázs Pince zöldségek
Ezt mindenképpen olvasd el!
Díszfű belső díszítésre
Belső díszítésekhezCsokrokban, virág összeállításokban, díszítésekhez, zöld kísérőnövényként is használhatjuk a füveket. Ezek szerény, de jól …