A hat tojássárgáját, és a hét dkg vajat a porcukorral habosra keverem, azután apránként hozzákeverem a hét dkg lisztet, és a kakaót is. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a habot is hozzákeverem a többihez. Ezt a masszát kivajazott, és kilisztezett tortaformába öntöm, és lassú tűzön megsütöm, fél óra alatt. A vége felé tűpróbát végzek: egy fogpiszkálót, vagy hústűt beleszúrok a tészta több pontjába, de főleg a közepébe, és ha nem ragad rá, akkor megsült, ha ráragad, még sülnie kell. Ezt addig ismételgetem, amíg azt nem tapasztalom, hogy már nem tapad rá a tészta, mert akkor kész. Ezután kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás sárgája, fehérje különválasztva
7 dkg vaj
20 dkg porcukor
7 dkg liszt
4 dkg kakaó
A vajat, és a porcukrot habosra keverem, lehetőleg teljesen sima állagú legyen, ezt a legkönnyebben kézi turmixszal, vagy robotgéppel tudjuk kikeverni. A kevert krémhez hozzáadom a mogyorót, és az evőkanálnyi rumot, majd ezzel is elkeverem.
A kihűlt tortaalapot 3 vízszintes, lehetőleg egyenlő lappá vágom. A lapokra egyesével az elkészített krémet kenek, egyenletesen, hogy mindenhova jusson belőle. Egymásra halmozzuk a rétegeket, és a krémmel összeragasszuk. A tortának egy bevonó mázat is készítünk: Egy tojásfehérjét, fél citrom levét, és 12 dkg cukrot simára keverek, és bevonom vele az egész tortát. A tetejére reszelhetünk csokoládét. Hűtőbe teszem, és egy óra alatt készre hűtöm. A tetejére az édesszájúak tehetnek tejszínhabot, vagy csokoládé reszeléket, vagy karamellt.
Hozzávalók a krémhez:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
10 dkg őrölt mogyoró
egy ek (evőkanál) rum