A lúdláb tortát minden édesszájú ember kedveli. Most megtudhatja mindenki mi az igazi lúdláb szelet receptje, ahogyan a cukrászdában készítik.
Hozzávalók 2 torta, vagyis 32 szelet elkészítéséhez a következők:
A piskótához:
- tojás 6db,
- cukor 14dkg,
- liszt 15dkg,
- kakaó 2dkg,
- víz 3cl,
- sütőpor 1dkg,
A párizsi krémhez:
- vaníliás cukor 2dkg,
- cukor 40dkg,
- margarin 50dkg,
- kakaó 20dkg,
- tejszín 35dkg,
- meggybefőtt 40dkg,
- csoki leöntéshez 20dkg,
- olaj a csokihoz 10dkg!
Párizsi krém készítése: A tejszínt,cukrot és a vaníliás cukrot nagy lángon felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a margarin 1/3részét csak és megint fel forraljuk. Ezután hozzáadjuk az elszitált kakaóport és simára keverjük! Tetejét kicsit befröcsköljük hideg vízzel! Hideg vizes edénybe rakjuk és folyamatosan kevergetjük kihűlésig! A maradék 45 dkg margarint felhabosítjuk és a masszát dió nagyságú darabokban állandó keverés mellett hozzáadjuk!
Sütünk egy csokis piskótás tortakarikát!
Ezt 2 egyforma részre vágjuk!! Elosztjuk a krémünket egyformán mind a két lapra! Egyenletesen megszórjuk meggyel mind két lapot, és jól bele nyomkodjuk a krémbe a meggyet! Rárakjuk a maradék krémet egyenletesen elkenjük!! Jól ki kell dermeszteni hogy a csoki ne folyjon majd le róla!!! Ha jól kifagyasztottuk, mind a két lapot áthúzzuk csokival!!
Elkészítése ugyan kis gyakorlatot igényel, de ha kész, meglátjuk, hogy megérte a fáradtságot!
Isteni édesség és bármikor meg tudjuk vele édesíteni a családunk, szeretteink napját.