Elkészítés:
A rizst megfőzzük 3 liter vízben, 5 dkg cukorral, de egyébként úgy, mintha normálisan készítenénk el. Leszűrjük, beletöltjük egy keverőedénybe, és hozzákeverjük a megfőtt rizshez a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és a reszelt citrom héját. Ezeket jól összedolgozzuk, és a fél liter tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük az anyagokhoz. Ezután kihűtjük, és a tojás sárgákat, a már kihűlt masszához hozzákeverjük. A tojásfehérjékből robotgéppel vagy turmixszal kemény habot verünk (olyan legyen, hogy ha fejjel lefelé tartsuk a tálat, akkor ne essen ki, és ne is kezdjen el folyni), és ezt is óvatosan (hogy a hab ne törjön) keverjük hozzá a többihez. Végül a mazsolát, melyből több félét is kiválaszthatunk, és a fenyőmagot is hozzáadjuk. Kuglóf formába töltjük, és abban sütjük meg.
Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát, és ha már nem ragad a tűre/ fogpiszkálóra, akkor kivehetjük a sütőből. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan emeljük ki belőle, hogy a formáját megtartsa. A tetejére tegyünk porcukrot, amit előtte egy kis szűrőn nyomjunk át, hogy ne legyen csomós. Majd vágjuk szeletekre, és egy süteményes tálon tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt, vagy házi készítésű gyümölcs öntetet is.
Gyümölcsöntet: Vágjunk össze többféle gyümölcsöt ízlés szerint, apró kockákra, és cukrozzuk meg. Akik szeretik, a gyümölcsöt belekeverhetik pudingba is, de akár csokoládészószt is készíthetnek hozzá.
Hozzávalók:
- 1 doboz rizs
- 3 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- ½ l tej
- 5 db tojás
- 10 dkg mazsola
- 5 dkg fenyőmag