A most következő ínycsiklandó finomsághoz nem kell sütő, csak egy jó elektromos habverő. Gyorsan elkészül és mennyei. A benne lévő túrókrém kicsit savanykás íze nagyon jól harmonizál a vaníliás krémmel.
A négy rétegből álló desszert hozzávalói az alábbiak.
Az első réteghez 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg Ráma margarin, 5 dkg porcukor és kevés tej kell.
A második réteghez vegyünk 20 dkg tehéntúrót, tetszés szerinti mennyiségű porcukrot, 2 dl tejszínt és 1csomag vaníliás cukrot.
A harmadik réteg hozzávalói 2 csomag vaníliás Aranka krémpor, 5 dl tej és 1csomag vaníliás cukor.
A negyedik réteghez 2 dl tejszín és 5 dkg porcukor szükséges.
A tetejére körülbelül 5 dkg reszelt csokoládét számítsunk.
Az elkészítés menete nem bonyolult.
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és annyi tejjel, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes (30 x 30 cm-es) tepsibe vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le a massza, majd belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos, rúdmixerrel krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport és az előírt mennyiségű tejet elektromos habverővel felverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt is felverem a porcukorral, és a vaníliás krémre kenem. (Célszerű a tejszínhabhoz habfixálót keverni, így jobban megtartja a réteges formáját.)
Végül a finomság tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Címkékdarált keksz négyrétegű finomság reszelt csoki tejszínhab túrókrém vaníliakrém
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hideg, banános narancsleves
A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …