
Nyáron a fagyi a legkedveltebb nyalánkságunk. Azt, hogy a tölcsérbe fogyasztjuk minden ember tudja, de azt, kevesen ismerik, hogy milyen sokrétű édesség. A fagyi sokrétűségéből ízelítőül néhány praktika:A fagylaltot nemcsak a tölcsérből, fagylaltospohárból fogyaszthatjuk hanem a fagylalt ízével harmonizáló kosárkában, mint pl. kivájt sárgadinnyébe, ananászba, körtébe stb.A fagylaltot tálaláskor meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel, szörppel, csokoládé vagy vanília öntettel, édes likőrrel, és ezeket még megduplázhatjuk, ha tetejét tejszínhabbal díszítjük.A tálkában, kelyhekben kínált fagylalthoz adhatunk babapiskótát, rolettit vagy ostyát. Ügyeljünk arra, hogy ezeket mindig jól zárható dobozba, száraz helyen tároljuk, mert a levegő nedvességtartalmát magukba szívják és megpuhulnak.A gyümölcslevest vagy a jegeskávét is feldobhatjuk egy-egy gombóc fagylalttal.Nyári ebéd után jólesik egy pohár jéghideg fagylaltos ital. A fagylaltot tehetjük málna, eper stb. turmixba, adjunk hozzá szívószálat vagy egy hosszú kanalat és azon nyomban tálalhatjuk.A fagylalt kitűnő vendégváró is lehet, hisz jó előre elkészíthetjük. Váratlan vendégek esetére nem árt, ha nyáron mindig tartunk a fagyasztó mélyén egy-két fajta fagylatot.Ha formában készítettünk fagyitortát vagy parfét legegyszerűbben úgy tudjuk kivenni, hogy a formát még fagyott állapotban egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és így borítjuk a tálra.A díszítésre szánt tejszínt jéghidegen tudjuk kemény habbá verni.Jó tanács fogyni vágyóknak! Egy-egy gombóc energia tartalma 80-130 kcal, attól függ milyen fagylaltot fogyasztunk. Ha féltjük a vonalainkat erre is gondoljunk mielőtt elkezdenénk a nyalakodást!
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!