A tortához veszünk 10 dkg mazsolát, amit leöblítünk, ráöntünk 1 dl rumot és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
15 dkg cukrot 1 tojássárgájával alaposan kikeverünk, felengedjük 1 dl tejjel, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha megsűrűsödött a krém levesszük a gőzről és 1 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, ha kihűlt a krém, adunk hozzá 10 dkg vajat és az egészet habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és azt a rumot amiben a mazsola ázott szintén a krémhez keverjük. 1 evőkanál zselatint fél deci hideg vízbe simára keverünk, majd folyamatosan kevergetve fél percig főzzük, langyosra hűtjük és beleszűrjük a krémbe. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk és szintén a krémbe forgatjuk. 20 dkg cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágunk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű, kerek tortaformát és elkezdjük a torta összeállítását. Kb. 25 db babapiskóta kell hozzá. A tortaforma aljára egy sor babapiskótát fektetünk, a babapiskótákat a cukrozott gyümölccsel és a rumba áztatott mazsolával jól megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd újabb sor babapiskóta következik, cukrozott gyümölcs, rumba áztatott mazsola, majd a krém kerül. Ezt addig folytatjuk amíg a hozzávalókból tart. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra vagy tortatartóra borítjuk, a papírt pedig lehúzzuk róla. Ismét habbá verünk 2,5 dl tejszínt egy csomag habfixálóval és ízlés szerint (1 vagy 2 kanál) porcukorral ízesítjük és a tortát bevonjuk vele. Az elkészült tortát tálalásig hűtőszekrénybe tartjuk.
Címkékbabapiskóta édesség mazsola sütemény sütés tejszínhab torta
Ezt mindenképpen olvasd el!
Hideg, banános narancsleves
A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …