Egy kis alkoholos sütemény, de nem kell félni, részeg nem lesz tőle az ember.
Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók a kevert tésztához:
– 2 üveg meggybefőtt
– 250 g vaj vagy margarin
– 200 g cukor
– 1 tasak vanillin cukor
– 1 csipetnyi só
– 5 tojás
– 320 g búzaliszt
-3 teáskanál sütőpor
– 5 evőkanál (cseresznye) pálinka
– 20 g kakaópor
Hozzávalók a vajkrémhez:
– 1 tasak csoki ízű pudingpor
– 100 g cukor
– 400 ml tej
– 250 g lágy vaj
– 2 evőkanál (cseresznye) pálinka
Hozzávalók a bevonathoz:
– 200 g fehér csokoládé
– 2 evőkanál étolaj
– (kb. 250 g konyakos meggy)
Elkészítése:
1] A tésztához a meggyet jól lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan a cukrot, vanillincukrot és a sót is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk még egységes masszát kapunk.
2] A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és adagonként összesen 2 evőkanálnyi pálinkával, közepes fokozatos gyorsan beledolgozzuk.
3] A tészta egyharmadát másik edénybe tesszük. A kakaóport a maradék 3 evőkanál pálinkával a nagyobbik adag tésztába keverjük. Ezt a nagy adag tésztát egy 30 X 30 cm-es kikent tepsibe simítjuk.
4] A világos tésztát a sötét tetején egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk. A meggyet ezen a tésztán elosztjuk és evőkanállal kicsit belenyomkodjuk. A tepsit a sütőbe tesszük.
5] A megsült tésztát hűlni hagyjuk.
6] A krémhez a pudingport csak 400 ml tejjel készítjük el.
7] A vajat robotgéppel simára keverjük. A pudingot evőkanalanként hozzáadjuk végül a pálinkát hozzáadjuk. A sütilapot a krémmel egyenletesen megkenjük és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
8] A bevonathoz a csokoládét durván felaprítjuk és az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára keverjük. A bevonatot a megszilárdult krémre simítjuk, majd villával hullámokat képezünk rajta. Díszítésként a tetejére egy-egy konyakos meggyet tehetünk.
Nagyon jól néz ki! :)
És még finom is nagyon :)