Hozzávalók:

5 személyre:30 dkg penne tészta1 fej lilahagyma3 evők olívaolaj30 dkg gomba20 dkg brokkoli rózsa5 db közepes paradicsom20 dkg eidami sajt reszelveKevés margarin az edény kenéséhezFűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó)1 doboz sűrített paradicsom

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal jól elkeverjük, majd félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Eközben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját (nem fontos lehúzni, de a paradicsom héja elkészítés után zavaró lehet az ételben), majd nyolc részre vágjuk mindegyiket.Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal.Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük.A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót tálalhatunk mellé.

Egyszerű elkészíteni, a mediterrán diéta midnen összetevőjét tartalmazza, és nagyon ízletes. Kiváló választás vegetáriánusoknak. Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!