Fricker-diéta

A program megalkotójáról, Jacques Fricker francia orvosról kapta nevét, aki olyan diétát állított össze, amely nem a megszorításokról szól, és könnyű betarthatóságot ígér.A diéta lényege, hogy az első nyolc héten drasztikusan le kell csökkenteni a cukorfogyasztást, és a későbbiekben is csak fokozatosan vezethető be az étrendbe a cukor. Együnk amikor éhesek vagyunk, azonban ha nincs éhségérzet, akkor nem szabad enni, még nassolni sem, mert ezzel megzavarjuk szervezetünk normál működését.

A napot egy nagy pohár vízzel kell indítani, ezzel beindítjuk az emésztőrendszert, és segítünk szervezetünkből kiüríteni a méreganyagokat.

A reggeli lehet a szokásos, amennyiben éhesek vagyunk, de tartalmazzon kenyeret, tejet vagy tejterméket és gyümölcsöt. Ihatunk teát, kávét, természetesen cukor nélkül, de édesítőszert tehetünk bele.

Az ebéd kétféle típusú lehet, sós és édes.A sós típusú állhat tojásból, csirkemellből vagy sonkából, zöldségkörettel, lehetőleg zsírmentesen készítve.Az édes típusú kétféle gyümölcsből és tejtermékekből készülhet, lehetőleg itt is az alacsonyabb zsírtartalmúakat válasszuk.

A vacsorára vonatkozó előírás, hogy kenyeret nem tartalmazhat, azonban itt pótolhatjuk szénhidrát igényünket, hiszen a vacsora lehet rizs, tészta, burgonya, natúr aszalt gyümölcs zöldséggel elkészítve, és fogyaszthatunk hozzá tíz deka sovány húst is.A desszert viszont csak gyümölcs lehet.

A diéta nem terheli meg a szervezetet, és életmódváltással hosszútávon is könnyen betartható. Nem következik be az úgynevezett „jojó-effektus”, ami annyi fogyókúrától elveszi az ember kedvét. Nincs időbeli korláta, ezt a diétát bármilyen hosszan alkalmazhatjuk, hiszen nem vonunk meg a szervezetünktől semmilyen vitamint és tápanyagot.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!