A következőkben roston sült zöldség receptjét olvashatják. A legfantasztikusabb ízhatást a fűszerek megfelelő arányának összetételével érhetjük el.Hozzávalók 4 személyre:2 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 1 közepesen nagy padlizsán, 2 kisebb cukkini, 1 nagy fej lilahagyma, 4 nagy gombafej, 4 közepes paradicsom, 2-2 piros és zöldpaprika, 2-2 szál friss majoránna, oregánó, rozmaring, zsálya, bazsalikom és kakukkfű, só, őrölt bors.Elkészítés: A zúzott fokhagymát az olajba tesszük és szobahőmérsékleten egy órát állni hagyjuk. A padlizsánszeleteket megmossuk, 1 cm vastagra szeleteljük, sóval bedörzsöljük, tésztaszűrőben fél óráig állni hagyjuk, hogy a leve szabadon elcsöpöghessen. Leöblítjük, majd papírtörölközőkkel megszárítjuk. A cukkinit megmossuk, hosszában 1 cm vastag szeletekre, a megtisztított lilahagymát is 1 cm vastag karikákra, a gombafejeket és a paradicsomot félbe, a kicsumázott paprikát nagy darabokra vágjuk. Valamennyit megöntözzük a fokhagymával ízesített olajjal. A zöldfűszerek leveleit a szárukról lefejtjük, és külön-külön összeaprítjuk. A majoránnával a padlizsánt,, az oregánó-val a cukkinit, a rozmaringgal a hagymát, a zsályával a gombát, a bazsalikommal a paradicsomot, és a kakukkfűvel a zöldpaprikát meghintjük. Valamennyit meghintjük kevés őrölt borssal. A megolajozott rostélyt a parázstól legalább 15 cm-re állítjuk, és a zöldséget ráfektetve 5-8 percig sütjük, közben meg-megfordítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk. (Zöldséggrillező kosárba téve ez a művelet könnyebben elvégezhető.)

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!