Kakaó torta egyszerűen

A hat tojássárgáját, és a hét dkg vajat a porcukorral habosra keverem, azután apránként hozzákeverem a hét dkg lisztet, és a kakaót is. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a habot is hozzákeverem a többihez. Ezt a masszát kivajazott, és kilisztezett tortaformába öntöm, és lassú tűzön megsütöm, fél óra alatt. A vége felé tűpróbát végzek: egy fogpiszkálót, vagy hústűt beleszúrok a tészta több pontjába, de főleg a közepébe, és ha nem ragad rá, akkor megsült, ha ráragad, még sülnie kell. Ezt addig ismételgetem, amíg azt nem tapasztalom, hogy már nem tapad rá a tészta, mert akkor kész. Ezután kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni.

Hozzávalók a tésztához:6 tojás sárgája, fehérje különválasztva7 dkg vaj20 dkg porcukor7 dkg liszt4 dkg kakaó

A vajat, és a porcukrot habosra keverem, lehetőleg teljesen sima állagú legyen, ezt a legkönnyebben kézi turmixszal, vagy robotgéppel tudjuk kikeverni. A kevert krémhez hozzáadom a mogyorót, és az evőkanálnyi rumot, majd ezzel is elkeverem.

A kihűlt tortaalapot 3 vízszintes, lehetőleg egyenlő lappá vágom. A lapokra egyesével az elkészített krémet kenek, egyenletesen, hogy mindenhova jusson belőle. Egymásra halmozzuk a rétegeket, és a krémmel összeragasszuk. A tortának egy bevonó mázat is készítünk: Egy tojásfehérjét, fél citrom levét, és 12 dkg cukrot simára keverek, és bevonom vele az egész tortát. A tetejére reszelhetünk csokoládét. Hűtőbe teszem, és egy óra alatt készre hűtöm. A tetejére az édesszájúak tehetnek tejszínhabot, vagy csokoládé reszeléket, vagy karamellt.

Hozzávalók a krémhez:10 dkg vaj8 dkg porcukor10 dkg őrölt mogyoróegy ek (evőkanál) rum

Kapcsolódó fórumok:

  • kakao allergia
  • kakaó allergia tünetei

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!