Madeleine

Ez a finom könnyű kevert kis teasütemény a gyerekeim egyik kedvence. Francia konyha remeke. Íze a piskótáéra emlékeztető. Története a 18.-19. századba nyúlik vissza. Egy francia Madeleine nevű lány sütötte a Lotaringia hercegének. Azóta meghódította a világ ínyenceit.Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Sütés előtt be kell szerezni a sütemény elkészítéséhez szükséges formákat melyek áruházakban kaphatóak.

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csom. vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg ráma vaj
  • Reszelt citromhéj
  • Díszítéshez porcukor

Első lépésben a szoba hőmérsékletű tojásokat egy tálban habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Kézi habverőt használjunk. Ezt követően adjuk hozzá kanalanként szitálva a lisztet és a puha vajat, valamint a citrom reszelt héját. Az egészet egynemű masszává kell kidolgoznunk. Ezt követően egy negyed órára hűtőbe tesszük.

A Madeleine formákat amely shell kagyló alakúak a sütés előtt ki kell vajazni és vékonyan lisztezni. A formákba a masszából nem szabad túl sokat tenni, mert a tészta megnő a formában. Én egy teáskanálnyit szoktam tenni a forma közepére.

Előmelegített sütőben (gázsütő 180 ° C) (villanysütőben 200 ° C) 10 percig süssük. Figyelni kell, a sütik magasságát és színét.Tálcára téve porcukorral meghintve nagyon szépek és finomak!A tésztájába tehetünk kakaóport, diót, mandulát is.20 perc alatt elkészíthető.

Jó étvágyat!

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!