A most következő ínycsiklandó finomsághoz nem kell sütő, csak egy jó elektromos habverő. Gyorsan elkészül és mennyei. A benne lévő túrókrém kicsit savanykás íze nagyon jól harmonizál a vaníliás krémmel.A négy rétegből álló desszert hozzávalói az alábbiak.Az első réteghez 25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg Ráma margarin, 5 dkg porcukor és kevés tej kell.A második réteghez vegyünk 20 dkg tehéntúrót, tetszés szerinti mennyiségű porcukrot, 2 dl tejszínt és 1csomag vaníliás cukrot.A harmadik réteg hozzávalói 2 csomag vaníliás Aranka krémpor, 5 dl tej és 1csomag vaníliás cukor.A negyedik réteghez 2 dl tejszín és 5 dkg porcukor szükséges.A tetejére körülbelül 5 dkg reszelt csokoládét számítsunk.Az elkészítés menete nem bonyolult.A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és annyi tejjel, hogy linzertészta keménységű legyen.Egy közepes (30 x 30 cm-es) tepsibe vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le a massza, majd belenyomkodom a keksztésztát.A túrót, ha nagyon darabos, rúdmixerrel krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a kekszre simítom.Az Aranka krémport és az előírt mennyiségű tejet elektromos habverővel felverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.A tejszínt is felverem a porcukorral, és a vaníliás krémre kenem. (Célszerű a tejszínhabhoz habfixálót keverni, így jobban megtartja a réteges formáját.)Végül a finomság tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!