Nyúlpástétom (Kerámiaformában) – mikróhullámúsütőben elkészítve

Nyúlpástétom (Kerámiaformában) – mikróhullámúsütőben elkészítve

1 nyúlgerincet és 1 nyúlcombot (összesen kb. 1kg) folyó hideg vízzel leöblítünk, leszárítjuk, a húst a csontról leválasztjuk, a filét félretesszük, a maradék húst a 100gszalonnával együtt kockákra vágjuk és a filével együtt egy tálba tesszük.1 hagymát, 1 fokhagymagerezdet letisztítunk, kockákra vágjuk, 8 borókabogyóval, 1 babérlevéllel, 1 evőkanál provánszi gyógynövénnyel reszelt szerecsendióval, borssal, 5evőkanál konyakkal összekeverjük, a húsra tesszük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk.75g sampinyongombát letisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük és üveg –vagy porcelántálban lefedve 700W-tal kb. 2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. A húst a marinádból kivesszük, a babérlevelet és a borókabogyót eltávolítjuk, a gerincről leválasztott húst egy pástétomforma hosszúságára levágjuk, a filé maradékát az apró hús- és szalonnakockával húsdarálón ledaráljuk, a marinádot, a 2 evőkanál félszáraz sherryt, 1 tojást, a 75g kockára vágott apró húsos szalonnát, 1 teáskanál pástétom fűszert 75g tejszínt és a gombaszeleteket a párolófolyadékkal együtt hozzáadjuk, az egészet jól összekeverjük, sóval borssal erősen fűszerezzük.Egy (kb. 1 1/4l űrtartalmú) kerámiaformát 175g zsíros szeletelt szalonnával kibélelünk ( néhány szeletet félreteszünk), a húsmassza felét beletesszük, a gerincfilét 4szelet húsos szalonnába belecsavarjuk, a húsmassza közepére rakjuk, a maradék masszát rátesszük, tetejét elsimítjuk, 3-4 babérlevelet és borókabogyót teszünk rá, a félretett szalonnaszeletekkel letakarjuk, a tálat lefedjük és 700W-tal kb. 5percig, majd 450W-tal további kb. 20 percig főzzük. A tetején lévő szalonnát levesszük, a folyékony zsiradékot leöntjük, a tálra egy deszkát teszünk, néhány súllyal vagy konzervdobozzal lenyomjuk és legalább 1 napig hűvös helyen tartjuk.2gyengén tetézett teáskanál őrölt, fehér zselatint 2 evőkanál hideg vízzel egy kis üveg- vagy porcelántálban elkeverünk, 10percig áztatjuk, nyitott edényben 450W-tal ½-1 percig olvasztjuk, 250ml sovány meleg húslevest sóval, borssal, 5evőkanál sherryvel erősen ízesítünk, az olvasztott zselatint belekeverjük, kevés ecettel, gombás szójaszósszal a pástétomra ráöntünk (tetejét teljesen lepje el) és hűtőszekrényben dermesztjük.A pástétom főzési ideje összesen kb. 27perc. Fűszeres szilvamártással tálaljuk.

Kb. 10adag

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!