
Egy kis alkoholos sütemény, de nem kell félni, részeg nem lesz tőle az ember.
Elkészítési idő: 50 percSütési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók a kevert tésztához:– 2 üveg meggybefőtt– 250 g vaj vagy margarin– 200 g cukor– 1 tasak vanillin cukor– 1 csipetnyi só– 5 tojás– 320 g búzaliszt-3 teáskanál sütőpor– 5 evőkanál (cseresznye) pálinka– 20 g kakaópor
Hozzávalók a vajkrémhez:– 1 tasak csoki ízű pudingpor– 100 g cukor– 400 ml tej– 250 g lágy vaj– 2 evőkanál (cseresznye) pálinka
Hozzávalók a bevonathoz:– 200 g fehér csokoládé– 2 evőkanál étolaj– (kb. 250 g konyakos meggy)
Elkészítése:1] A tésztához a meggyet jól lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint robotgéppel simára keverjük. Fokozatosan a cukrot, vanillincukrot és a sót is belekeverjük. A keverést addig folytatjuk még egységes masszát kapunk.2] A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és adagonként összesen 2 evőkanálnyi pálinkával, közepes fokozatos gyorsan beledolgozzuk.3] A tészta egyharmadát másik edénybe tesszük. A kakaóport a maradék 3 evőkanál pálinkával a nagyobbik adag tésztába keverjük. Ezt a nagy adag tésztát egy 30 X 30 cm-es kikent tepsibe simítjuk.4] A világos tésztát a sötét tetején egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk. A meggyet ezen a tésztán elosztjuk és evőkanállal kicsit belenyomkodjuk. A tepsit a sütőbe tesszük.5] A megsült tésztát hűlni hagyjuk.6] A krémhez a pudingport csak 400 ml tejjel készítjük el.7] A vajat robotgéppel simára keverjük. A pudingot evőkanalanként hozzáadjuk végül a pálinkát hozzáadjuk. A sütilapot a krémmel egyenletesen megkenjük és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.8] A bevonathoz a csokoládét durván felaprítjuk és az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára keverjük. A bevonatot a megszilárdult krémre simítjuk, majd villával hullámokat képezünk rajta. Díszítésként a tetejére egy-egy konyakos meggyet tehetünk.
Kapcsolódó fórumok:
- tetoválás betűtípusok
- alkoholos idézetek
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!