Receptek ételallergiásoknak 3
PARADICSOMLEVES
Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel
Hozzávalók (4 személyre):-1 kg érett paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé-1 teáskanál étolaj-őrölt fahéj-késhegynyi őrölt gyömbér-őrölt koriander-őrölt kurkuma-1 teáskanál cukor-fél teáskanál só-fél m.kanál őrölt lepkeszegmag (görögszéna)-5 dkg szójasajt vagy reszelt parmezán
Elkészítése:
-A paradicsomokat megmossuk,leforrázzuk, majd lehúzzuk a héjukat.-Összevágjuk és pár percig pároljuk olajon, majd fél liter vízzek felöntjük.-Hozzáadjuk a sót, cukrot, fűszereket.-Addig forraljuk, amíg a paradicsom megfő.-Ha paradicsom helyett paradicsomlével készítjük, azt kb. 3 dl vízzel felöntjük, cukrot, sót, fűszereket adunk hozzá és felforraljuk.-Allergiától függően tálaljuk reszelt szójasajttal vagy reszelt parmezánnal.
VAGDALTHÚS
gluténmentes étel
Hozzávalók (4 személyre):-fél kg darált hús-2 egész tojás-1 szelet gluténmentes kenyér-3 m.kanál só-2 kávéskanál őrölt pirospaprika,-1-1 mokkáskanál őrölt kömény és fehérbors-fél liter olaj-6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa,-1-2 gerezd fokhagymát is bele lehet reszelni annak,aki nem allergiás a hagymára
Elkészítése:
-Összedolgozzuk a húst és a hozzávalókat .-A kenyér belsejét elmorzsoljuk,úgy tesszük a húshoz, a héja nélkül.-Félreteszünk 3 evőkanál zsemlemorzsát .-Korongokat formázunk a masszából,amelyeket zsemlemorzsában megforgatunk és pirosra sütjük bő forró olajban. Sültburgonyával, salátával tálalhatjuk.
MÁLNAKRÉM
Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel
Fagyasztott málnából is elkészíthető!
Hozzávalók:-5 evőkanál málna-1 doboz laktózmentes joghurt-2 dl laktózmentes habtejszín,vagy növényi tejszín-2 evőkanál cukor
Elkészítése:-A málnát összetörjük és szitán átpasszírozzuk a cukorral.(pépesíthetjük turmixgépben is)-Felverjük a laktózmentes tejszínt. -Összekeverjük a joghurtot a habbal, majd óvatosan hozzáadjuk a cukros málnapépet.-Gyümölccsel, „tejszínnel” tálalva azonnal fogyasztható.-Ne tároljuk sokáig, mert összeeshet a krém.
KAROBITAL
Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel
Hozzávalók (2 személyre):-1 evőkanál karobpor-4 dl natúr rizstej-1 dl főzőtejszín (növényi eredetű)-2 mokkáskanál őrölt fahéj-1 csapott evőkanál barna nádcukor
Elkészítése:-1 m.kanálnyi karobport félreteszünk a díszítéshez-A rizstejet a cukorral, fahéjjal karobporral és 4 evőkanál tejszínnel összeturmixoljuk.-Kemény habot verünk a többi tejszínből.-Az italt poharakba öntjük,a tetejére habot teszünk és megszórjuk kevés karobporral .-Díszíthetjük gyümölcsdarabkákkal vagy mentalevéllel.
Kapcsolódó fórumok:
- gluténmentes kókusztekercs
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!