
Ha otthon akarunk rablóhúst készíteni, és akkor a hozzávalókat tűzzük megfelelő hosszúságú hurkapálcikára, a sózás és a borsozás után forgassuk egy kevés lisztbe, és bő forró olajban vagy zsírban süssük pirosra. A pálcikán tálaljuk. Vegyes savanyúságot adunk mellé.
Rablóhús nyárson
Hozzávalók:
- 15 dkg sertés szűzpecsenye
- 15 dkg vesepecsenye
- 15 dkg sertésmáj (de lehet csak sertés szűzpecsenyéből is készíteni)
- 15 dkg szalonna
- 40 dkg burgonya
- só, bors
A húsok hártyáját letisztítjuk, és a húst 8-8 darabra vágjuk, a kés fokával egy kissé ellapítjuk, és kerek szeletekké formáljuk. A májat is 8, a szalonnát pedig 16 szeletbe vágjuk. Ugyancsak 16 vastag karikát vágjunk a burgonyából, a hagymát pedig 8 részre vágjuk.A felvágott szeleteket 4 részre osztjuk, burgonyával kezdve és befejezve fel füzük őket 4 vékony nyársra, megsózzuk, megborsozzuk, és a nyársakat parázs fölött forgatva pirosra sütjük.
Flekken
Marha vesepecsenyéből vagy sertéstarjából készítjük. A húst nem mossuk meg, csak megtöröljük., és kb. ujjnyi széles szeletekre vágjuk.A kés lapjával megveregetjük, besózzuk és megborsozzuk. Aki szereti, hagymával is megdörzsölheti. Izzó parázs fölé tett rostélyra helyezzük, és mindkét oldalán 4-5 percig sütjük. Sütés közben ne szúrjunk bele a villával, mert a hús finom leve kifolyik, és kárba vész. Ha sütés közben nagyon bekormozódik, füstölt szalonna-szelettel vagy szalonna bőrével dörzsöljük le.Köretnek legjobb hozzá a köménymagos nyers-káposztasaláta, a paradicsom- és sz uborkasaláta.
Hal nyárson
Halat is süthetünk nyárson, de ezt csak akkor készítsük, ha magunk horgászunk, vagy a halásztól a helyszínen tudunk friss halat venni.Az apró halak fejét, farkát levágjuk, pikkelyeiket lekaparjuk, a halat kibelezzük, jól megmossuk, két oldalán sűrűn bevagdossuk, besózzuk, és a nyársra felszúrva, parázs fölött megsütjük. Sütési ideje: 10-15 perc.
Csirke nyárson
Csirkét is süthetünk nyárson, de a csirke gyenge húsú legyen, a parázs pedig erős, mert csak akkor sül át úgy, hogy a húsa puha, a bőre pedig piros-ropogós lesz.A megtisztított, kívül -belül besózott csirkét úgy húzzuk a nyársra, hogy a nyársat a nyakánál és a püspökfaltati részén szúrjuk át, így szebben sül.
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!