
Töltött sertéstekercs,baconnal,tejszínes gombamártással,zöldséges rízsgombócokkal
Hozzávalók:-1 kg sertéskaraj,vagy comb-só-bors-sertés fűszerkeverék-1 közepes fej vöröshagyma-2 gerezd fokhagyma-6 dkg vaj-2 tojássárgája-20 dkg főtt rizs-10 dkg gépsonka-kevés petrezselyemzöld-10-12 szelet bacon szalonna (nyers-füstölt)
Elkészítés:a húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,sertés fűszerkeverékkel megszórjuk,és félretesszük.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,és üvegesre pirítjuk.Négy dkg vajat két tojássárgájával habosra keverünk,majd beledolgozzuk a hagymás keveréket.Hozzákeverjük a rizst és az apróra vágott vágott gépsonkát,és a kevés apróra vágott petrezselyem zöldet.A masszát egy kicsit kihűtjük,majd minden hús szeletre három evőkanálnyi halmot halmozunk,és feltekerjük.A tekercset még 1 szelet bacon-nal is körbe tekerjük.A tekercseket kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk,és 40 perc alatt közepes lángon átsütjük.
Közben elkészítjük a gombamártást:Hozzávalók:-1 fej vöröshagyma-kevés olaj-1 üveg szeletelt csiperke gomba-só-bors-kakukkfű-kevés liszt-2 dl főzőtejszín
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk,erre ráöntjük a gombát leve nélkül.Sózzuk,borsozzuk,kakukkfűvel ízesítjük.Egy picit pirítjuk,majd megszórjuk liszttel,és tejszínnel felfőzzük.
Zöldséges rizsgombócHozzávalók:-30 dkg rizs(nem gyors)-só-30 dkg mexikói zöldségkeverék(fagyasztott)-étolaj a kisütéshez-1 kis kanál ételízesítő-petrezselyemzöld-1 tojás-zsemlemorzsa
A hozzávalókat egy tálba rakjuk,jól összedolgozzuk,kis gombócokat formálunk belőle.Bepanírozzuk és bő olajban aranybarnára sütjük.
Kapcsolódó fórumok:
- zöldséges verem készítése
Hozzászólások (0)
Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!
BejelentkezésMég nincs hozzászólás.
Legyél az első, aki hozzászól!