Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Recept a 90 napos diétához – „Húsnapra”

Recept a 90 napos diétához – „Húsnapra”

„Húsnapra”

Ha valaki elkezd egy fogyókúrát sokszor esik abba a hibába, hogy egyhangúan táplálkozik és megcsömörlik egy-egy ételtől, és ezért adja fel a kúrát. A 90 napos fogyókúra esetében lehetőség van a változatos táplálkozásra, ehhez adnék néhány ötlete a fehérjenaphoz.
Az egye ételek elkészítésénél lehet nagyobb adagot is készíteni, egyrészt mert a családnak is ízleni fog, mivel ezek az ételek egyáltalán nem tipikus fogyókúrás íztelen ételek, másrészt pedig lefagyasztva a következő hasonló napra tudunk előkészíteni magunknak ételeket.

Az egyik kedvencem a csirkemell (de akár disznóhúsból is lehet) Martinivel.
Az ételt nagyon egyszerű elkészíteni és a legkényesebb gyomrú gyermeknek is ízlik, nincs meghatározott mennyiség semmiből teljességgel ízlés szerint lehet variálni az összetevőket.
A húsokat felszeleteljük 1-1.5 cm vastag szeletekre, szintén felszeletelünk vöröshagymát, valamint néhány szeletnyi füstölt szalonnát vagy sonkát.
Akkora tepsiben hogy a hússzeletek két rétegben férjenek bele elkezdjük belepakolni a hozzávalókat. Aljára kicsi olaj, szalonna hagyma hús. A húst megsózzuk, bazsalikommal kicsi borssal kis kakukkfűvel meghintjük majd újra szalonna, hagyma és hús, ahol szintén sózzuk a hússzeleteket, majd bazsalikom, bors, és fokhagyma granulátum vagy krém. A művünkre ráöntünk 2-3 dl vermutot (édeset), letakarjuk alufóliával és 180 fokon 30-40 perc alatt puhára pároljuk, majd utána pár percet pirítjuk csak a színe miatt.
A végeredmény egy édes hatású nagyon különleges zamattal bíró étek, amellyel bárki büszkélkedhet. Egy hátránya van: nagyon gyorsan elfogy.

Másik receptajánlatom a csirkesaláta korianderrel, bár mint minden ételnél a szakács fantáziája a legfontosabb itt csak az arányok miatt leírom a hozzávalókat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb csirkemellfilé egy vagy két darabra vágva
  • ízlés szerint, bors, só, bazsalikom, leheletnyi fokhagyma
  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 2-3 evőkanál olíva olaj (de jó a sima napraforgó is)
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 kávéskanál cukor (akár barna cukor is)
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1 kávéskanál durvára tört koriandermag
  • olaj a sütéshez

A csirkemellet megmossuk, leszárítgatjuk, sóval, őrölt borssal és a fokhagymával bazsalikommal bedörzsöljük, és félórát állni hagyjuk. A lila káposztát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk, megsózzuk és szintén fél órát állni hagyjuk.

A mikor az előkészítéssel végzünk felforrósítjuk az olajat, és a csirkemellet megsütjük benne. Ha elkészült, vékonyan felszeleteljük. Közben a lila káposzta szálait kézzel kicsit összetörjük. Az ecetet elkeverjük a cukorral és az olívaolajjal, a káposztára locsoljuk. Beleszórjuk a mogyorót és a durvára tört koriandermagot. Végül beleforgatjuk a csirkemellet is. Ha van kéznél, friss korianderlevelekkel díszítjük, hidegen melegen, de köretként is nagyon ízletes, akár a martinis hús mellé is..

Jó étvágyat!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply