Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Receptek ételallergiásoknak 3

Receptek ételallergiásoknak 3

PARADICSOMLEVES

Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók (4 személyre):
-1 kg érett paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé
-1 teáskanál étolaj
-őrölt fahéj
-késhegynyi őrölt gyömbér
-őrölt koriander
-őrölt kurkuma
-1 teáskanál cukor
-fél teáskanál só
-fél m.kanál őrölt lepkeszegmag (görögszéna)
-5 dkg szójasajt vagy reszelt parmezán

Elkészítése:

-A paradicsomokat megmossuk,leforrázzuk, majd lehúzzuk a héjukat.
-Összevágjuk és pár percig pároljuk olajon, majd fél liter vízzek felöntjük.
-Hozzáadjuk a sót, cukrot, fűszereket.
-Addig forraljuk, amíg a paradicsom megfő.
-Ha paradicsom helyett paradicsomlével készítjük, azt kb. 3 dl vízzel felöntjük, cukrot, sót, fűszereket adunk hozzá és felforraljuk.
-Allergiától függően tálaljuk reszelt szójasajttal vagy reszelt parmezánnal.

VAGDALTHÚS

gluténmentes étel

Hozzávalók (4 személyre):
-fél kg darált hús
-2 egész tojás
-1 szelet gluténmentes kenyér
-3 m.kanál só
-2 kávéskanál őrölt pirospaprika,
-1-1 mokkáskanál őrölt kömény és fehérbors
-fél liter olaj
-6 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa,
-1-2 gerezd fokhagymát is bele lehet reszelni annak,
aki nem allergiás a hagymára

Elkészítése:

-Összedolgozzuk a húst és a hozzávalókat .
-A kenyér belsejét elmorzsoljuk,úgy tesszük a húshoz, a héja nélkül.
-Félreteszünk 3 evőkanál zsemlemorzsát .
-Korongokat formázunk a masszából,amelyeket zsemlemorzsában megforgatunk és pirosra sütjük bő forró olajban. Sültburgonyával, salátával tálalhatjuk.

MÁLNAKRÉM

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Fagyasztott málnából is elkészíthető!

Hozzávalók:
-5 evőkanál málna
-1 doboz laktózmentes joghurt
-2 dl laktózmentes habtejszín,vagy növényi tejszín
-2 evőkanál cukor

Elkészítése:
-A málnát összetörjük és szitán átpasszírozzuk a cukorral.(pépesíthetjük turmixgépben is)
-Felverjük a laktózmentes tejszínt. -Összekeverjük a joghurtot a habbal, majd óvatosan hozzáadjuk a cukros málnapépet.
-Gyümölccsel, „tejszínnel” tálalva azonnal fogyasztható.
-Ne tároljuk sokáig, mert összeeshet a krém.

KAROBITAL

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók (2 személyre):
-1 evőkanál karobpor
-4 dl natúr rizstej
-1 dl főzőtejszín (növényi eredetű)
-2 mokkáskanál őrölt fahéj
-1 csapott evőkanál barna nádcukor

Elkészítése:
-1 m.kanálnyi karobport félreteszünk a díszítéshez
-A rizstejet a cukorral, fahéjjal karobporral és 4 evőkanál tejszínnel összeturmixoljuk.
-Kemény habot verünk a többi tejszínből.
-Az italt poharakba öntjük,a tetejére habot teszünk és megszórjuk kevés karobporral .
-Díszíthetjük gyümölcsdarabkákkal vagy mentalevéllel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply