Ezt a torta receptet,én mint kis-cukrász tanonc gyakorlaton csináltam először,ahol 4-esre vizsgáztam belőle. Kiderül miért lett sajnos csak 4es.
Hozzávalók :
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 7 tojás
- csipetnyi sütőpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- kevés étolaj
- sárgabarack lekvár
- tejcsokoládé
Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk fel.Eközben egy másik edényben a melegítsük habosra a porcukorral. Még egyszer mondom, csak is habosra nem folyékonyra..én itt buktam el az 5ötösöm. Nem lehet folyékony. Ha ezzel meg vagyunk, válasszuk ketté a tojásokat. Egyenként adjuk a vajas porcukros masszánkhoz a tojássárgáját. Majd a kihűlt olvasztott étcsokoládét. Fontos hogy kihűlt legyen,mert összekapja a tojássárgáját.A lisztet szitáljuk össze a sütőporral,és fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés keverékhez.A tojásfehérjét verjük habosra a kristálycukorral, majd utána adjuk a lisztes csokis masszánkhoz. Kerek sütőformába öntsük,és 120 C-on 40 percig süssük. Ha kiemelkedik a formából,ne ijedjünk meg. Miután megsült, egyből szórjunk a kiemelkedő „vulkán” szerű részére lisztet majd lisztes felével fordítsuk lefelé. Ha kihűlt vágjunk 3 lapot belőle. A baracklekvárt kicsit melegítsük meg, így könnyebben lehet kenni,és szépen dermed meg a végén. Mindegyik lapot kenjük meg, még a tetejét és az oldalát is. Tejcsokoládét olvasszuk fel, és adjunk hozzá egy kevés olajat, ez azért kell hogy szép fényes legyen a csoki. A tortát emeljük rá egy sütőben használt rácsra, és rakjunk alá egy tepsit. Merőkanállal határozott mozdulattokkal merjük rá a csokit, először körbe, majd utána egyszer a közepét. Akkor dolgoztunk jól, ha körben is végig lefolyt és befedte az egész sütit, ezután egy tortakenő késsel, egy mozdulattal leszedjük a felesleges csokit a tetejéről. Hűtőbe rakjuk, és megvárjuk míg megdermed a csoki. Dermedés után papírból formázzunk piramis alakot, töltsünk bele a tejcsoki masszából,és formázzunk valamit a Sacher torta tetejére. Remélem tetszett a recept. :)