Ez a két sütemény villámgyorsan elkészíthető, elronthatatlan és garantáltan a család kedvence lesz.
Villámgyors túrótorta
14 dkg babapiskóta morzsát, ha nincs morzsánk, akkor készíthetünk saját magunk is úgy, hogy 14 dkg egész babapiskótát egy nejlonzacskóba teszünk, és nyújtófával összetörjük. A piskótamorzsát beleöntjük egy tálba, és összekeverjük 7 dkg olvasztott vajjal. Az így elkészítette masszát egy kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk. A töltelékhez 1 evőkanál zselatint fél deci hideg vízbe simára keverünk, majd folyamatosan kevergetve fél percig főzzük, langyosra hűtjük. Amíg hűl 20 dkg túrót összekeverünk 12 dkg cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, fél citrom levével, majd hozzáadjuk a langyosra lehűlt zselatint. 4 dl tejszínt kemény habbá verünk és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk. A túrókrémet rásimítjuk a tészta tetejére, kb. 2 óra hosszat hideg helyen pihentetjük. Tálaláskor díszíthetjük csokoládés tortadarával vagy reszelt csokoládéval is.
Tiramisu
3 dl erős feketekávét összekeverünk 1 dl amarettó likőrrel és ebbe a keverékbe megmártogatjuk a babpiskótákat, és ezekkel a piskótákkal egyenletesen kirakunk egy szögletes porcelántálat. 8 tojássárgáját habosra keverünk 6 dkg cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral, hozzáadunk 75 dkg mascarpone sajtkrémet és a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. A krém felét rásimítjuk a lerakott babapiskótára. Utána újra egy sor kávés-amarettó keverékébe mártogatott babpiskótás sor következik és végül az egészet a maradék krémmel befedjük. Alufóliával letakarjuk és legalább 24 óráig hűvös helyen pihentetjük. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral megszórjuk.