Hozzávalók:-1 kg sertéskaraj,vagy comb
-só
-bors
-sertés fűszerkeverék
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-6 dkg vaj
-2 tojássárgája
-20 dkg főtt rizs
-10 dkg gépsonka
-kevés petrezselyemzöld
-10-12 szelet bacon szalonna (nyers-füstölt)
Elkészítés:a húst felszeleteljük,sózzuk,borsozzuk,sertés fűszerkeverékkel megszórjuk,és félretesszük.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,és üvegesre pirítjuk.Négy dkg vajat két tojássárgájával habosra keverünk,majd beledolgozzuk a hagymás keveréket.Hozzákeverjük a rizst és az apróra vágott vágott gépsonkát,és a kevés apróra vágott petrezselyem zöldet.
A masszát egy kicsit kihűtjük,majd minden hús szeletre három evőkanálnyi halmot halmozunk,és feltekerjük.A tekercset még 1 szelet bacon-nal is körbe tekerjük.A tekercseket kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk,és 40 perc alatt közepes lángon átsütjük.
Közben elkészítjük a gombamártást:
Hozzávalók:-1 fej vöröshagyma
-kevés olaj
-1 üveg szeletelt csiperke gomba
-só
-bors
-kakukkfű
-kevés liszt
-2 dl főzőtejszín
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk,erre ráöntjük a gombát leve nélkül.Sózzuk,borsozzuk,kakukkfűvel ízesítjük.Egy picit pirítjuk,majd megszórjuk liszttel,és tejszínnel felfőzzük.
Zöldséges rizsgombóc
Hozzávalók:-30 dkg rizs(nem gyors)
-só
-30 dkg mexikói zöldségkeverék(fagyasztott)
-étolaj a kisütéshez
-1 kis kanál ételízesítő
-petrezselyemzöld
-1 tojás
-zsemlemorzsa
A hozzávalókat egy tálba rakjuk,jól összedolgozzuk,kis gombócokat formálunk belőle.Bepanírozzuk és bő olajban aranybarnára sütjük.