Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek.
A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják.
Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát.
A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az alapanyagokat állandó kevergetés mellett helyezik bele a serpenyőbe.
A felesleges olaj a serpenyőben marad és az így elkészített ételek rendkívül ízletesek.
A Wokot használhatja párolásra és omlettek készítésére is. Húst és rizst egyaránt főzhetünk benne.
Csirkehúsleves tojással
- 1 l csirkeleves (leveskockából is készíthető) csirkehúsleve6 zöldhagyma
- 2 kanál koriander, apróra vágva
- 4 kanál szójaszósz
- 4 tojás
- só
- bors
Elkészítése
A levesbe belerakjuk a csíkokra vágott húst és zöldhagymát. Belekeverjük a szójaszószt és koriandert, és lassú tűzön puhára főzzük. A felvert tojásokat lassan belecsurgatjuk a levesbe.
Csirkemell kínai gombával
- 4 filézett csirkemell
- 5 fej shiitake vagy más gomba
- 1 −1 piros és zöldpaprika
- 4 zöldhagyma
- 2 kis sárgarépa
- 2 kanál apróra vágott gyömbér (vagy ½ kanál szárított)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanál rizsbor vagy száraz sherry
- 2 dl csirkeleves
- 1 kanál szójaszószt1 kiskanál kukoricaliszt
- 3 kanál olaj
- só
Elkészítése
A wokban kevés olajon kisütjük a kockára vágott húst. Kiöntjük a wokból és papírkendőre tesszük. A wokban megpároljuk az előzőleg 20 percre langyos vízben áztatott gombát. Beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát, a karikára vágott sárgarépát és zöldhagymát. Megszórjuk gyömbérrel, összezúzott fokhagymával. Végül hozzáadjuk a sült csirkemellet is.