Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / A főzés Kínában művészet.

A főzés Kínában művészet.

Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek.
A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják.
Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát.
A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az alapanyagokat állandó kevergetés mellett helyezik bele a serpenyőbe.
A felesleges olaj a serpenyőben marad és az így elkészített ételek rendkívül ízletesek.
A Wokot használhatja párolásra és omlettek készítésére is. Húst és rizst egyaránt főzhetünk benne.

Csirkehúsleves tojással

  • 1 l csirkeleves (leveskockából is készíthető) csirkehúsleve6 zöldhagyma
  • 2 kanál koriander, apróra vágva
  • 4 kanál szójaszósz
  • 4 tojás
  • bors

Elkészítése
A levesbe belerakjuk a csíkokra vágott húst és zöldhagymát. Belekeverjük a szójaszószt és koriandert, és lassú tűzön puhára főzzük. A felvert tojásokat lassan belecsurgatjuk a levesbe.

Csirkemell kínai gombával

  • 4 filézett csirkemell
  • 5 fej shiitake vagy más gomba
  • 1 −1 piros és zöldpaprika
  • 4 zöldhagyma
  • 2 kis sárgarépa
  • 2 kanál apróra vágott gyömbér (vagy ½ kanál szárított)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál rizsbor vagy száraz sherry
  • 2 dl csirkeleves
  • 1 kanál szójaszószt1 kiskanál kukoricaliszt
  • 3 kanál olaj

Elkészítése
A wokban kevés olajon kisütjük a kockára vágott húst. Kiöntjük a wokból és papírkendőre tesszük. A wokban megpároljuk az előzőleg 20 percre langyos vízben áztatott gombát. Beleszórjuk a csíkokra vágott paprikát, a karikára vágott sárgarépát és zöldhagymát. Megszórjuk gyömbérrel, összezúzott fokhagymával. Végül hozzáadjuk a sült csirkemellet is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply