A hasnyálmirigy által termelt hormon, az inzulin a glükogén energiáját a vérben tárolja, és szükség szerint adagolja. A szénhidrátnak glükogénné való átalakításához táplálék útján bevitt segédanyagokra is szükség van. Ha ezek a segédanyagok hiányoznak, akkor ezeket a szénhidrátokat a szervezet hiányosan, vagy egyáltalán nem dolgozza fel. Félkész formában, anyagcsere-salakként keringenek a vérben és károsítják a vérkeringést, túlterhelik a májat és a veséket. A természet ezeket a szénhidrogéneket olyan segédanyagokkal állítja elő, amelyekre a májnak is szüksége van glükogénné való átalakításukhoz. Tartalmaznak tehát aneurint, riboflavint, adermint, nyomelemeket satöbbi. A „kultúrnépek” azonban megszabadították ezeket a szénhidrogén tartalmú élelmiszereket fontos alkotórészeiktől és így egészen rendkívüli módon károsítják testünket. A test megszabadul ettől a tehertől, és a keletkezett anyagcsere-salakot zsír formájában a szövetekben elraktározza. Ez is az egyik oka az elhízásnak. Azok a szénhidrát tartalmú élelmiszerek, amelyekben a természetes segédanyagok megvannak, maradék nélkül glükogénné változnak. Nem marad salakja, amely zsírrá változtatva lerakódna. Azon kívül meggátolja a túlzott evést. A tiszta, a segédanyagaitól megfosztott szénhidrátok azok, amelyek túlfogyasztáshoz vezetnek, amelyek az állandó nyalakodásra ingerelnek. Ezek a cukor, fehér kenyér, fehér liszt, kalács, tészta. A természetes segédanyagokat tartalmazó szénhidrogén tartalmú élelmiszerek tartalmaznak B1 vitamint. Ha ez a vitamin hiányzik, károsodik a vegetatív idegrendszer. Ha pedig ez károsodik, ez kihat a mirigyrendszerre, a hormontermelésre és az idegi és hormonális rendszer finom összjátékára.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …