A szénhidrátok nagyon fontos részei az étkezésünknek. Innen kapja a test az izomenergiát, de csak abban a formában, ahogyan azt az emésztési rendszer, az idegrendszer és az agy felhasználja. Ebből az anyagból a testnek megfelelő mennyiséget kell kapnia, a túl nagy mennyiség zavarokat okoz. Ezt a problémát, amely nehéznek tűnik, nagyon egyszerű megoldani. A szakemberek azt javasolják, hogy fogyókúra esetén a szénhidrátot fehérjével váltsuk fel. A napi norma annyi gramm fehérje, ahány kiló a páciens. Fehérjeforrásként megadják a tejet, a sajtot és a sovány húst. A felesleges fehérjét a szervezet nem tudja elraktározni, hanem azonnal lebontja. A húgysav és más mérgező savak, amelyek a fehérjelebontás és különösen a húsban lévő fehérje lebontásakor keletkeznek, a testben ártalmatlan sókká változnak. Az átalakításához ásványi anyagokra van szükség. Tehát a fehérjében dús étkezés mellett egyidejűleg ásványi anyagokban gazdag élelmiszereket is kell fogyasztanunk, mert különben fennáll az a veszély, hogy a test a saját tartalékaiból fedezi. A csontokból, a fogakból, szövetekből, porckorongból. A testet kiegyensúlyozottan kell ellátni minden szükséges anyaggal. Semmiből nem szabad túl sokat és túl keveset fogyasztani. Mivel élelmiszereink ásványi anyagokban szegények, nem szabad túl sok fehérjét fogyasztani. Mivel élelmiszereink ásványi anyagokban szegények, nem szabad túl sok fehérjét fogyasztani. A túlhízottaknál megállapították, hogy a makro- és mikroásványi anyagokban szegény ételeket ettek. Ezért megfontolandó az olyan diéta, amelyben túlsúlyban van a fehérje, különösen a hús. A túlzott húsfogyasztás valamennyi kultúrbetegség fő okozója.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …