Vitathatatlan tény, hogy a vegetarianizmus – ha elméleteit, szabályait helyesen és következetesen gyakorolják! – az egészségre csak pozitív, áldásos hatással van. Ez igaz mind az egyén, a család, mind a társadalom vonatkozásában. Természetesen a táplálkozás-tudomány egy igen bonyolult tudományág, mely napjainkban csak nagy odafigyeléssel és körültekintéssel alkalmazható helyesen. Oda kell figyelni, nehogy hiányállapotok lépjenek fel (pl. szelén, B12 vitamin, vas stb.), ezért vérképünket rendszeresen ellenőriztetni kell megfelelő laboratóriumi vizsgálatok révén. Egész népek, nemzetek nőttek fel a vegetáriánus táplálkozással. A Biblia tanítása szerint a vízözön előtt az egész emberiség vegetáriánus volt. Ennek tudhatjuk be az ott leírt matuzsálemi életkorokat. Tehát a tudomány eredményei egyértelműen a vegetáriánus életmód és táplálkozás mellett szólnak. Itt, Európában, főleg hazánkban és a Kárpát-medencében őseink zömére érvényes, hogy igen nehéz fizikai munka mellett „kényszer¬vegetáriánusok” voltak. Napjaink vegetáriánusai pedig sajnos úgynevezett „puding-vegetáriánusok”, ami alatt a fehér lisztet, cukrot, sok tejterméket s a többi, fogyasztó vegetáriánusokat értjük. Mit mondanak ma a modern táplálkozás-tudományi szakemberek? Az első lépés, hogy étrendünkből iktassuk ki az állati fehérjéket és zsírokat. Helyette fogyasszunk ásványi anyagokban (káliumban, magnéziumban, kalciumban s a többi) gazdag, lehetőleg génmentes, bio élelmiszereket: salátákat, gyümölcsöket, leveles és gumós főzelékféléket, aszalt és friss hazai gyümölcsöket, frissen készített nyers gyümölcs- és salátaleveket. Ezek legyenek táplálékunk legfontosabb alkotóelemei. Ehhez csak hozzávetőleg fogyasszunk főtt, illetve sült ételféleségeket.
Címkékdiéta egészség étrend fogyokura taplalkozas vegetarianizmus
Ezt mindenképpen olvasd el!
Vegetáriánus étrend önmagában nem garancia az egészséges élethez.
Három csoportba sorolhatók azok az emberek akik: – az igazi vegetáriánus nem esznek húst, vagy …