Kezdőlap / Állatok / Macska / Ashera a világ legdrágább macskája

Ashera a világ legdrágább macskája

Az ashera a világ legritkább, legnagyobb legegzotikusabb házi macskája. Az ashera hibrid, akit a Lifestyle Pets cég, génmódosítással hozott létre 2006-ban. Az ashera megalkotója Simon Brodie volt. Az asherat a szervál, a leopárd és házi macskagének keresztezésével alakították ki. A „mini leopárd”-nak is hívott Ashera ára 22-28000 dollár között mozog. Az ashera kölyökként épp olyan, mint bármely más kismacska, azonban felnőttkorára 1,2 méter magasra nő. Évente csak 50 kiscicát adnak el. Az eladott kis cicákat a cég ivartalanítva adja, így a tenyésztés csak náluk történik.
Jellemzői: Az ashera felnőtt korára meghaladja az egy méter magasságot, az átlagos testsúlya 14 kg, de a kifejlett kandúr akár 40kg-ot is nyomhat. Nagy termetű, izmos, erős, ugyanakkor kecses. A feje ék alakú, a fülei nagyok, széles alapúak, végük lekerekített. A szeme kissé ovális. A színe zöld. Az orra egyenes. A szőrzete: Különleges csíkos-pöttyös, leopárd mintázatú. A lábai hosszúak, a mancsuk nagy, ovális.
Természetük: Az ashera nagyon intelligens, ragaszkodó, ugyanakkor a legtöbb ashera rámenős, gyengéd és nagyon kíváncsi. Az ashera jól kijön a nagyobb gyerekekkel, a házban található más macskákkal, kutyákkal, viszont kisgyermek mellé egyáltalán nem ajánlott. Az ashera nagyon sok figyelmet igényel. ezért csak olyan ember tartsa, aki minden szabadidejét rá tudja áldozni. Nagyon fontos, hogy felesleges energiáját letudja vezetni, mert ingerlékenyé válhat. Az ashera kedveli a vizet, szeretnek vadászni a vízparton. Rendkívül fürge, és okos. Könnyedén képes sima ülőhelyzetből akár két méter magasra felugrani. Nagyon ügyesen mászik a fákra fel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Macska-hűség

Úgy tudni, hogy a macskák nem a gazdájukhoz, hanem a házhoz ragaszkodnak, ahhoz hűségesek. Ursula …

Leave a Reply