Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a fogyókúrázó alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a diéta idején ne csökkentsük az energia bevitelt ez alá az érték alá. Érdemes diétás naplót vezetni, amelynek adatai alapján figyelembe kell venni majd a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában résztvevő elfoglaltságától függő étkezési, sőt anyagi lehetőségeit is. Kis ráfordítással, odafigyeléssel elérhető, hogy a diéta ne legyen drágább, mint a normál étkezés. Ebből a szempontból hangsúlyozható, hogy az olaj már nem drágább, mint a sertészsír. A margarinok – jóval olcsóbbak, mint a vaj, illetve lehet találni barnakenyeret, amely nem drágább, mint a fehérkenyér. Meg lehet találni azokat a marhahúsféleségeket, melyek nem drágábbak, mint a zsíros sertéshús, a csirkehúsok és a halak ára ennél is kedvezőbb. Az alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsök is olcsóbbak, mint a szőlő vagy a banán, az alacsonyabb zsírtartalmú húskészítmények, illetve tejtermékek kedvezőbb áron kaphatóak, mint a magas zsírtartalmú kolbászok vagy sajtok. Az egyén tehát anyagi lehetőségeit is figyelembe véve megkísérelheti diétáját úgy összeállítani, hogy az ne többe, hanem kevesebbe kerüljön. Az egyénre szabott fogyókúrához hozzátartozik az esetleges meglévő betegségek figyelembe vétele, magas vérnyomás esetén például a só fogyasztás korlátozása. Egyes betegségek esetén pedig a fizikai aktivitás korlátozott, így ezekben az esetekben az energia leadásnak jóval kisebb szerepe lesz az energia felvétel korlátozásához képest a fogyókúrában.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …