A cézár saláta egy igazán egyszerűen elkészíthető mégis nagyon finom saláta.
A lényeg hogy mindig nagyon nagyon friss zöldséget vegyünk hozzá.
Hozzávalók:
Saláta
- Paradicsom
- Kígyó uborka
- Szezámmag
- Csirkemellfilé
- Trappista sajt
- Egy pici fehérborecet
- Olívaolaj
- Só,bors,fokhagyma granulátum(vagy grill fűszer)
- Esetleg pirítós kenyér
Mielőtt elkezdenénk felvágni a zöldségeket jó alaposan mossuk meg őket.
A salátát leveleire szedjük és felmetéljük. ezután a paradicsomot és az uborkát is vékony csíkokra vágjuk.
A csirkemellfilét is csíkozzuk fel. Tegyük egy tálba és tegyünk rá sót, borsot, és fokhagyma granulátumot valamint Olívaolajat. De használhatunk grillfűszert is és napraforgó olajat. A húst hagyjuk 10-05 percig pácolódni. Utána egy serpenyőbe pici olívaolajon pirítsuk meg gyorsan átsül mert a pác már meglazította a rostokat a húsban. Miután megpirult a a hús keverjük a salátába. A szezámmagot is pirítsuk meg nem kell semmilyen zsiradékot hozzá adnunk meg elég sok olajat tartalmaz így megpirul pillanatok alatt. A pirított szezámmagot is keverjük bele a salátába. Ezután tegyünk egy kis sót és fehérborecetet rá és forgassuk át a salátánkat hogy jól összevegyüljenek az alapanyagok. Végül tegyük tányérra és szórjuk meg reszelt trappista sajttal.
Ehhez adhatunk még pirítós kenyeret is és így egy nagyon laktató még egészséges ételt kapunk. Akár magában akár frissensülttel kínálhatjuk.Díszítéshez használjunk salátalevelet és egy szelet citromot melynek a közepét bevágjuk és felállítjuk a saláta közepére.