Az allergéneket az élelmiszer összetevőben kell keresni, méghozzá azokat, amelyek felelősek az allergiás reakció kialakulásáért. Ezek általában olyan fehérjék, melyek ellenállnak a hőnek, a főzésnek, a savnak a gyomorban, és a bél emésztő enzimeinek. Ennek eredményeképpen, az allergének túlélik az utat a gyomorba, és a gyomor nyálkahártyáján keresztül bejutnak a …
Érdekel a cikk folytatása? »Gomba allergia
A levélfoltosságot okozó bizonyos gombafaj, és a növényekre való káros hatásain felül az egyik legfontosabb okozója az emberi asztmának és felső légúti betegségeknek. Altenaria gomba a lakásokban is gyakorta előfordul. Allergiát és sok más egészségügyi problémát is okozhat. Ha bejut a szervezetbe az bizony természetesen azonnal meg akar szabadulni tőlük. …
Érdekel a cikk folytatása? »Az allergia keletkezése
A törzsfejlődés során a szervezetek bonyolultabbá válásával lett immunrendszerünk is egyre összetettebb. Már a primitív többsejtűekben is léteznek sejtek, amelyek arra hivatottak, hogy felfalják az idegen sejteket, baktériumokat. Ezeknek a sejteknek a leszármazottait nevezzük a fejlett szervezetekben a természetes, ősi immunrendszer sejtjeinek, ezek a falósejtek, illetve ölő sejtek. Felismerik a …
Érdekel a cikk folytatása? »