PARADICSOMLEVES Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel Hozzávalók (4 személyre): -1 kg érett paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé -1 teáskanál étolaj -őrölt fahéj -késhegynyi őrölt gyömbér -őrölt koriander -őrölt kurkuma -1 teáskanál cukor -fél teáskanál só -fél m.kanál őrölt lepkeszegmag (görögszéna) -5 dkg szójasajt vagy reszelt parmezán Elkészítése: -A paradicsomokat megmossuk,leforrázzuk, majd …
Érdekel a cikk folytatása? »Hideg receptek forró nyárra – Gyümölcssaláta japán naspolyából vagy őszibarackból és cseresznyéből
Ez a könnyű és egyszerűen elkészíthető gyümölcssaláta nemcsak a gyerekeket csábíthatja uzsonnára, hanem könnyű és dekoratív desszertként szolgálhat akár egy ünnepi ebéd befejezéséül is. Kétféleképpen készíthető el: natúr yoghurt felhasználásával az alakjukat féltőknek vagy kalóriadúsabban, a jellegzetes olasz „mascarpone” vagy tejszín(hab) felhasználásával. A japán naspolya Japánban és Kínában honos gyümölcsfa. …
Érdekel a cikk folytatása? »