A helyesen megválasztott, vagy kiválasztott élelmiszer segít a szervezet koleszterinszintjének csökkentésében. A magas koleszterin szinttel rendelkező embereknél nagyobb a lehetőség a szív- és vérkeringési betegségekre. A szervezetünkben felhalmozódó koleszterin-feleslegről nehezen veszünk tudomást, mert szervezetünk ezt nem jelzi, nem tudjuk érzékelni, főleg kezdetben. Nincsenek tünetei ezért ajánlatos mindazoknak, akik gondolják, hogy magasabb koleszterin nívóval élnek, évente egyszer alapos orvosi felülvizsgálat alá vetni magunkat. Hogyan étkezzék az, aki vérének magasabb a koleszterin tartalma? A világon található különböző organizációs szervek igazolják, hogy a magas szintű koleszterin nagymértékben összefügg a helytelen élelmezési formával, az élelmiszerekben található zsiradékok mennyiségével és azok minőségével. Elsődleges feladat a túlsúlynak a csökkentése. A különböző egyirányú diéták sajnos ritkán vezetnek sikeres eredményhez. Sokkal célszerűbb egy tudatos kiegyensúlyozott élelmezésnek a bevezetése, és amennyire lehetséges kisebb mennyiségnek a fogyasztása. Ez a tudatos étkezés eltanulható. Különböző megszokásoktól kell magunkat függetlenítenünk. Magas túlsúly esetén a testsúly radikális csökkentésnél szükséges okvetlen orvosi kontrollnak a beépítése. Különleges figyelmet kell fordítanunk a különböző zsiradékokra, amelyek az élelmiszerekben találhatóak. Különösen figyeljünk arra, hogy az elfogyasztott zsiradékok összmennyisége kevesebb legyen. Ez csak akkor érhető el, ha az összes elfogyasztott élelmiszerben található úgynevezett láthatatlan zsiradék, vagy észlelhetetlen zsiradék mennyiségét tudatosan redukálni kezdjük. Ez a láthatatlan zsiradék az elfogyasztott zsiradékanyagnak kb. a felét teszi ki.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …