Sokan az emberek közül tisztában vannak a kávé hatásaival – legyen az akár pozitív vagy negatív értékelősük szerint. Az európai kultúrába szinte mindennapos dologként beépült már a kávéfogyasztás.Ezzel szemben egyre több egészséges termék jelenik meg a piacon, melyek a szebb és jobb élet reményével kecsegtetnek. Nos a már a kávék termén is találhatóak olyan termékek, melyek fogyasztóik egészségét nem rontják tovább.
Jelenleg a piacon a legújabb egészséges kávék már nagy részben nem is kávéból készülnek, hanem már csak az ízesítésük emlékeztet a kotyogós kávéra. De eredetileg gyógynövényekből vagy gyógygombákból készül. Hogy ez miért is jó?
A tudósok azért találták ezt fel, mert így egy amúgy is az emberek körül-belül 80%-a által napi szinten elvégzett rutint próbálnak átalakítani egészségesebb szokássá. A legnagyobb sikereket eddig a ganodermás kávék terén érték el, melyek nagy részben gombából készül, az íze mégis vetekszik a főzött kávééval. A várva vár siker még nem következett be, de az emberek gondolkodása már kezd átállni arra, hogy keressék az apróságokat, amikkel minimálisan javíthatnak életszínvonalukon.
Egy átlag ember egy – két csésze kávét fogyaszt el naponta. Ezek az apróságok is hozzájárulnak a szervezet ellúgosításához, mely a huszonegyedik század divatbetegsége lesz majd. Több termék is megtalálható már világszerte, de ahogy a tudósok is belátták apróságok módosításával egyszerűbb rávenni az embereket az egészségesebb életmód folytatására.
Lényegesen egyszerűbb egy kávé márka váltása, mint például az egész életvitel megváltoztatása.