Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy ha ugyanazt az ételmennyiséget állatkísérletben patkányoknak napi egyszeri adagban adták, akkor azok jobban elhíztak, mint akik ugyanezt3-6 részletben fogyasztották. Az embernél a gyakorlatban ez kétféle módon jelentkezik. Az egyik az a civilizációs szokás, hogy agyonhajtva magunkat, rohanva reggelizve, futva bekapott ebéd után, farkaséhesen kerülünk haza, s a vacsorára önmagában annyit vagy még többet eszünk, mint amennyit egésznap. Ez külön elősegíti az elhízást, kedvezőtlen inzulintermelési és anyagcsere folyamatokat indít meg. A másik táplálkozási hiba az úgynevezett kihagyásos étrend, amikor már fogyókúra keretében úgy gondolják, hogy például a déli főétkezés kihagyásával eredményesen lehet fogyni. Minden kihagyott főétkezés viszont már nyomot hagy a nyugalmi anyagcserén, csökkentve azt, ezáltal kevesebb energia használódik fel, ég el, és emellett a nap folyamán később még nagyobb arányú túlevés következhet be. A javasolt módszer tehát: fogyókúra alatt is naponta háromszor-hatszor kell enni, az ajánlott ételekből. Ezek az ajánlott ételek például az alacsony zsír- és energiatartalmú ételek, fehér és sovány húsok, sovány halak (fogas, busa, süllő, harcsa, lazac, ponty, pisztráng), a tojás (főzve vagy tükörtojásnak elkészítve), a sok növényi rostot tartalmazó zöldségek, gyümölcsök. Ez a rostos étrend már önmagában is csökkenti az étvágyat. Ezt ki lehet egészíteni étvágycsökkentő rostkoncentrátumokkal. Így jobban uralható az étvágy is, a szénhidrátéhséghez vezető szerotoninszint-csökkenések is jobban kivédhetők, elkerülhetők.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …