Aki eredményesen túljutott már egy fogyókúrán, az a megmondhatója, hogy nem a lefogyás vagyis a kívánt testsúly elérése a nehéz, hanem azt követően a súly megtartása. Ha ugyanis visszatérünk a normális koszthoz, amelyik gazdag sóban, zsírban és cukorban (szénhidrátban) gyorsan visszavesszük a nehezen leadott kilókat, mert a só fokozott vízmennyiséget képes lekötni. Ebből következik, hogy fokozatosan térjünk vissza a normális kosztra, és tartózkodjunk a sós ételektől a későbbiek során is. Ezen túl természetesen ügyelni illik az elfogyasztani kívánt ételek kalóriatartalmára, lehetőleg úgy kell összeállítani az étrendet, hogy kiküszöböljük a felesleges kalóriákat. Apró jó tanács, hogy soha ne étkezés előtt menjünk bevásárolni, mert éhesen többet vesz az ember, mintha evés után menne! Egy sor energiát lehet megspórolni, ha főzés közben a lehető legkevesebb olajat, zsírt használjuk fel, illetve spórolunk a liszttel is. Lassan együnk, mert szervezetünk csak körülbelül 20 perc elteltével jelzi a jóllakottságot. Gyors étkezés esetén fölösleges mennyiség jut a bendőnkbe. (Megfigyelhető, hogy egyes gyorséttermekben gyorsabb ritmusú zenéket játszanak, a vendégek szórakoztatására. Ennek egyben pszichológiai háttere is van, ugyanis gyorsabb zenére hajlamos az ember gyorsabban enni is, így valószínű, hogy több ételt fognak vásárolni, amíg elérik a jóllakottság érzését.)
A jó tanácsokat, amelyek rendszerességre intenek minket, igen nehéz megfogadni, ezért mindenkinél maximum arra telik, hogy évente egyszer-kétszer radikális koplalással vagy fogyókúrával vagy szabadsága alatt felfokozott mozgással néhány kilótól hosszabb-rövidebb időre megszabaduljon, de az életforma gyökeres, tudatos átállítására a mai hektikus életformában nincs lehetőség. Tehát marad az időnkénti diéta.
Címkékdiéta egészség étkezés fogyokura taplalkozas
Ezt mindenképpen olvasd el!
Amerikai diétázás
Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …