Az egészséges édesítőszerek!

A cukorfogyasztás mindig is egy kényes téma volt. Az egészségtelen édességből sokszorosan többet fogyasztunk, mint amire valójában szükségünk lenne. A legegészségtelenebb a fehér cukor, amit szorosan mögötte követ a barna cukor. Ha szeretnénk elkerülni számos betegséget és az elhízást, érdemes kipróbálni néhány természetesebb és egészségesebb cukorféleséget!A méz talán az egyik legrégibb cukorforrásunk, nagyon egészséges. Hormonokban, vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag. Baktériumölő, jótékonyan hat a vérkeringésre és a szívműködésre, a máj és a vese tevékenységét is segíti. Ízesíthetjük vele kávénkat, teánkat és emellett még sokféleképpen használható. Mivel magas kalóriában, mértékkel kell fogyasztani.A gyümölcscukor (fruktóz) és szőlőcukor (glükóz) is természetes cukrok. A gyümölcscukor lassan bomlik le, aminek következtében nem emeli hirtelen a vércukorszintet, ennek pedig számos előnye van, többek között nem okoz rövid időn belül éhségérzetet. A szőlőcukor nem csak a szőlőben, kukoricában és burgonyában is megtalálható, elsősorban innen nyerik. Nagyon hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ennek pozitív hatása a sporttevékenységeknél figyelhető meg, negatív következménye az, hogy túlzott fogyasztása cukorbetegséget okozhat.A nádcukor főként bioboltokban kapható, sokan választják ezt fehér cukor helyett. Ez valójában egy finomítatlan élelmiszer, cukornádból készül. Gőzöléssel nyerik ki a cukrot a cukornádból. B-vitaminokat, nyomelemet, melaszt és ásványi anyagokat tartalmaz, fruktóztartalma magas.A fentebb felsorolt cukorforrások a legelterjedtebbek, de nem az egyetlenek. Érdemes kipróbálni a mesterséges édesítőszereket is, melyek ugyan nem hizlalnak, de csak mesterséges anyagokat tartalmaznak. Sajnos a mai világban nehéz megtalálni a legjobb élelmiszert és édesítőszert, éppen ezért tájékozottnak kell lenni és mindig érdemes elolvasni a boltban, hogy mit is tartalmaz egyik-másik kedvenc élelmiszerünk.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!