Bárányhúsos muszaka

Ezt az ételt kimondottan ünnepi fogásként, ínyenceknek tálalhatjuk fel.Nagyon sokan nem szeretik a padlizsánt, pedig nagyon egészséges. A bárányhús kevés zsírtartalma miatt ,könnyen emészthető,nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot,mivel a birka nem eszik tápszereket,csak füvet. A bárány húsa különlengessen finom.A görögéknél azonban mindennapos étel. A mediterrán konyhában nélkülözhetetlen, szinte minden nagyobb ünnepen elkészítik,ezt a különleges finomságot.

Elkészítési idő: 90 perc + érlelés

Hozzávalók

  • 60 dkg darált bárányhúsos
  • 1 kg padlizsán
  • 50 dkg paradicsommal
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • 2 vöröshagyma
  • 5 evőkanál vermut
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál oregánó
  • 5 evőkanál morzsa
  • őrölt bors
  • őrölt fehér bors

ElkészítéseA padlizsánt karikákra vágjuk, megsózzuk, és egy órán át pihentetjük.Kinyomkodjuk, és hideg vízzel átmossuk. A vöröshagymát felaprítjuk, összekeverjük a darált hússal és hozzáöntjük a vermutot.Megsózzuk, cukorral, őrölt borssal, oregánóval ízpetitjük, majd elkeverjük a zsemlemorzsával.A paradicsomot felkarikázzuk. Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük a padlizsánszeleteket, a darált hús tölteléket, arra paradicsomkarikákat fektetünk, és megszórjuk reszelt sajttal.A rétegeket addig halmozzuk, amíg az alapanyagok elfogynak.A vajat felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, felengedjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a felvert tojásokat, és mártás sűrűségűre forraljuk. A rakott-as tetejére öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben,180 fokon,60 perc alatt készre sütjük.Kockára vágva tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!

Bejelentkezés

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól!