Az E-vitamin öregedésgátló vitaminként ismert. Nyolc különféle tokoferol vegyületet azonosítottak az E-vitaminnal, mind hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A tokoferolok sárga olajok, zsírban oldódnak, hőre nem könnyen bomlanak. Az E-vitamint nagyban károsítják azonban a vasvegyületek, a szintetikus ösztrogén, a klór és a klóros víz. Az E-vitamin 50-85%-a a többi vitaminhoz hasonlóan az …
Érdekel a cikk folytatása? »Búzafű fogyókúra
A füvek levében levő hatóanyagot – a növekedés és a termékenység elősegítőjét – a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Victor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, …
Érdekel a cikk folytatása? »Az E-vitamin (tokoferol) és a fizikai teljesítőképesség
A zsírban oldódó E-vitamint felfedezésekor az állatok termékenységét fokozó vegyületnek tekintették, de funkcióiról való ismereteink azóta rohamosan bővültek. Sok kutatás folyt és folyik az E-vitamin esetleges gyógyászati és megelőző használatával kapcsolatban. Több különféle tokoferolt ismerünk, melyeket összefoglaló néven E-vitaminnak hívunk. Maga a tokoferol név két görög szót rejt – a …
Érdekel a cikk folytatása? »Az E-vitamin
Az E-vitamin öregedésgátló vitaminként ismert. Nyolc különféle tokoferol vegyületet azonosítottak az E-vitaminnal, mind hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A tokoferolok sárga olajok, zsírban oldódnak, hőre nem könnyen bomlanak. Az E-vitamint nagyban károsítják azonban a vasvegyületek, a szintetikus ösztrogén, a klór és a klóros víz. Az E-vitamin 50-85%-a a többi vitaminhoz hasonlóan az …
Érdekel a cikk folytatása? »