Talán elgondolkozott már azon, hogyan tudná megteremteni az ízek egyensúlyát az étrendjében, legyen szó akár a családjának, akár a saját maga számára készített ételekről. A legjobb megoldás, ha mind a hat ízt sikerül beiktatni az étrendjébe, illetve ha ki tudja választani azt, ami a legjobban megfelel a test-lélek alkatának. Például …
Érdekel a cikk folytatása? »Ajurvédikus táplálkozás: csípősen, keserűen, fanyaron
A csípős íz Jellemzője: A tűz és levegő alkotta csípős íz erős, fűszeres íz, amely elsősorban fűszeres illóolajokból származik. Ez az íz melegítő energiát ad. A természetben száraz és könnyű. Serkentőleg hat az összes élettani funkcióra: elősegíti az emésztést, fokozza az étvágyat. A csípős íz izzadást vált ki, megtisztítja a …
Érdekel a cikk folytatása? »