A gyomorégéstől sokaknak a csípős paprika jut eszébe. A valóság azonban az, hogy nem annyira az erősen fűszeres ételek, mint inkább a zsíros és savas élelmiszerek (pl. paradicsom) a tettesek. Tehát ha szeretnénk elkerülni e kellemetlen érzést, akkor jobban járunk, ha például pizzáról mondunk le. S miközben tartózkodunk bizonyos ennivalóktól, …
Érdekel a cikk folytatása? »Gyomorégés kezelése
A visszatérő gyomorégés az életminőséget jelentősen rontó tényező. Befolyásolására gyógyszeres kezelés javasolt. Az egyik kezelési lehetőséget a gyomornyálkahártya sejtjeinek sósavat termelő protonpumpa enzimét közvetlenül bénító gyógyszerek csoportja jelenti. Ezek a szervek a sósavtermelő enzimet véglegesen bénítja, a savtermelődés csak az enzim re-szintézise után indul el újra. Ennek a hatásnak a …
Érdekel a cikk folytatása? »