A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de …
Érdekel a cikk folytatása? »Emeletes csokoládékrémes torta, likőrös csokoládétorta
Hozzávalók: 75 g vaj 1 teáskanál vaníliakivonat 8 tojás 330 g cukor 85 g kakaópor 125 g liszt krémtöltelék 375 g étcsokoládé-bevonó, apróra vágva 180 ml tejszín 155 g vaj A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A vajat és a vaníliát egy lábosban …
Érdekel a cikk folytatása? »Mecseki palacsinta ( Recept a 20. század első feléből)
A tejet cukorral és vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgájákat cukorral kikeverjük, és ha tej felforrt, habverővel való állandó keverés mellett hozzáöntjük.Ezután más csak forrpontig hevítjük, további állandó keverés mellett, de nem forraljuk fel, mert a tojás összefut benne.A tűzről levéve, néha megkeverve, lehűtjük.(A tejszínhabot csak az utolsó pillanatban keverjük majd …
Érdekel a cikk folytatása? »