Újabban nagyon gyakran tapasztalunk allergiás reakciókat a mogyorófélékre, különösen az amerikai mogyoróra. Az ok feltehetően a széles körben elterjedt szokás: a televízió előtti nassolás. Ha vendégségbe megyünk, rögtön előkerül a sós mogyoró, a kesudió és egyéb magvak, így az arra érzékenyek könnyen hozzájutnak allergénforrásukhoz. Hasonlóan az egyéb tápanyagokhoz, a mogyorófélék …
Érdekel a cikk folytatása? »Csicsókával a kilók ellen
A csicsóka, egy rég elfeledett növény, mely a napraforgófélék közé sorolható, és rendkívül finom, nép nyelven „édeskrumplinak” nevezik, hozzáteszem tévesen sorolják a burgonyafélék családjába. Számos előnnyel bíró kis csodagumó, melynek sokoldalú hasznosságát mindeddig alig használtuk ki. Pedig sokban segíthet a 21. századi bajaink ellen. A kanadai gumó elterjedését a hajózás …
Érdekel a cikk folytatása? »