Európában természetesen leginkább az itt honos vadak húsa kapható. A Nyugaton forgalomba hozott áruk jelentős részét Kelet-Európából, többek között Magyarországról szerzik be. Magyarországon a vadhúsok nem általánosan elterjedt szokás, ami nyilván a magasabb árral is összefügg, de vaddisznósült, a szarvas pörkölt is az asztalra kerül olykor, és néhány étterem is …
Érdekel a cikk folytatása? »Értékesek-e a vadhúsok?
A nálunk ismert vágóállatokat, a szarvasmarhát, a sertést, a tyúkot, a libát, a pulykát, a kacsát, a háztáji gazdaságokban és nagyüzemi telepeken különleges, koncentrált takarmány segítségével gyorsan felnevelik. Hamar el kell érniük a vágósúlyt, hogy az értékesítésre kerülő hús fiatal, puha legyen. A vadállatok fejlődésére a húsára gyakorlatilag kevés hatással …
Érdekel a cikk folytatása? »