Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 13 dkg margarin 6 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 2 tojás sárgája Késhegynyi sütőpor Ezekből tésztát (ez könnyű linzer tészta) gyúrunk, deszkán kinyújtjuk és a 29 cm átmérőjű kikent, zsemlemorzsával beszórt (az egészet kell, az oldalát is, nemcsak az alját) gyümölcstorta formámba rakjuk. Villával …
Érdekel a cikk folytatása? »Minden ami vaníilia, jó ötletek!
Vaníliás kávé: A vaníliarudat vágjuk fel apró darabokra, és keverje az őrölt kávészemekhez. Következő feketéje lágy vaníliazamatú lesz. Vanília illat: A vaníliarudat csomagoljuk be selyempapírba vagy pergamenbe, helyezze a konyhaszekrénybe vagy a hűtőbe, és máris érződik a vanília finom, selymes illata. Vaníliás tea: Keverjük el az apróra darabolt vaníliababot jó …
Érdekel a cikk folytatása? »Emeletes csokoládékrémes torta, likőrös csokoládétorta
Hozzávalók: 75 g vaj 1 teáskanál vaníliakivonat 8 tojás 330 g cukor 85 g kakaópor 125 g liszt krémtöltelék 375 g étcsokoládé-bevonó, apróra vágva 180 ml tejszín 155 g vaj A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A vajat és a vaníliát egy lábosban …
Érdekel a cikk folytatása? »